Fråga oss
Bravoklubben!

ORIGINALET SEDAN 1973

Bravo är 100 % frukt. Inget annat. Inget tillsatt socker, inga tillsatser överhuvudtaget, bara frukt, frukt, frukt. Och så har det varit ända sedan starten 1973. Varför skulle vi ändra på det? Det är ju det som är Bravo. Originalet.

Letar du efter vanliga frågor eller kontaktuppgifter?

100% FRUKT

När du dricker Bravo juice kan du vara säker på att du bara får i dig 100% frukt – inget annat. Inget tillsatt socker och inga tillsatser. Sockret som finns kommer naturligt från frukten. Bara drycker som innehåller 100% frukt får säljas under namnet juice. Detta gäller också juice som framställs av koncentrat. Då tillsätts samma mängd vatten som avlägsnats vid koncentreringen.

 

Läs mer om våra produkter

100% sedan starten

 

Vår historia började för snart 50 år sedan, när det knappt fanns juice i Sverige. Juice var något exklusivt som bara fanns att få tag på fryst i små burkar, men Skånemejeriers VD som varit i Florida, hade fått en lysande idé. Där såldes nämligen drickfärdig juice i vanliga mjölkförpackningar och det skulle även Skånemejerier kunna göra. Sagt och gjort, via en leverantör i Florida började Skånemejerier producera drickfärdig apelsinjuice till svenskar under namnet Florida juice. Det blev en succé!

I takt med att efterfrågan ökade krävdes fler apelsiner än vad Florida kunde leverera. I Brasilien fanns gott om dem, men med 100 % brasilianska apelsiner i juicen kunde man inte fortsätta heta Florida juice. Nya namnet blev BRAVO. BRA som i Brasilien och BRAVO som i bra. Idag finns BRAVO i flera olika smaker och varianter. Alla med 100 % frukt och helt utan tillsatser. Som du säkert förstår kommer inte alla frukter från Brasilien längre, utan vi hämtar dem från världens alla hörn. Allt för att kunna leverera 100%-ig juice till svenska hem, vardag som helg.

Läs mer om vår populära Bravo Smoothie

Vanliga frågor

Ja, bland juicerna är apelsinjuice den viktigaste C-vitaminkällan. Om du dricker ett glas apelsinjuice om dagen får du i dig det rekommenderade intaget av C-vitamin, 80 mg per dag

I drycker måste vitaminhalten vara minst 7,5% av DRI för att få deklareras på förpackningen, enligt Livsmedelsverkets regler. Det innebär att fler juicer än de där C-vitamin står med i näringsdeklarationen kan innehålla C-vitamin, men att halten är mindre än 7,5% av DRI. Bravo Äpple är den juice som innehåller minst naturligt C-vitamin, frukten i sig inte innehåller mycket av vitaminet, och Bravo Apelsin/ Mandarin är den juice som innehåller mest då vi valt att berika den med extra C-vitamin.

I våra Bravo juicer används inga animaliska produkter vid framställningen. I en äldre tillverkningsprocess har vissa använt sig av gelatin som ett hjälpmedel vid framställning av juice, men detta är ingenting vi gör.

Frukternas ursprung kan varierar beroende på årstid och säsong, tex. produceras Ananas framförallt i Asien, Costa Rica och Afrika medan Passionsfrukt, banan och mango framförallt produceras i Sydamerika. Bravo Original Apelsin innehåller apelsiner från Brasilien och Bravo Original Äpple innehåller äpplen från Polen.

De svenska äpplen som odlas i Sverige räcker tyvärr inte för tillverkning av juice, av de svenska äpplena tillverkas det framför allt must av (av det som inte säljs som färsk frukt).

För att få enhetliga förpackningar kan vi inte skriva ut ursprungsland när det gäller övriga frukter (juicer), då det kan variera beroende på årstid och säsong.

För att få kalla en produkt juice så får man inte tillsätta socker. I juicerna finns det naturligt ungefär 9-10 % kolhydrater, vilka kommer från sockerarterna från frukten. I frukt finns naturligt sockerarterna glukos och fruktos.

En öppnad juice bör konsumeras inom 4-5 dagar.

Om vi tar Bravo Apelsin som exempel: Apelsinerna plockas, pressas, koncentreras (vätskan drivs bort) och pastöriseras i Brasilien. Därifrån fraktas de som koncentrat med båt till Holland. Vi använder båttransport så långt som möjligt, t.ex. Brasilien – Holland – Skåne, därefter används lastbil. Juicen blandas från koncentrat till drickfärdig juice på Österlenmejeriet AB i Skåne genom att man tillsätter samma mängd vätska som fanns i frukten från början, därefter pastöriseras juicen och förpackas. Juicen distribueras ut till butiker via lastbil.

Barn över 1 år, om de inte är känslig för vissa frukter/bär, kan dricka vår smoothie. Den har inga tillsatser, utan innehåller endast frukt!

Vår smoothie består liksom juicen av 100 procent frukt. Den innehåller en stor mängd mosad frukt, vilket ger en fylligare och krämigare känsla och smak. Den är också mer mättande.

Konsumentkontakt

Vi finns här för att svara på dina frågor och ta till vara på dina tips, synpunkter och önskemål.

Har du frågor eller funderingar kring våra produkter når du vår konsumentkontakt på telefon 020-31 31 00, måndag-fredag kl. 9-12.

Det går också bra att besöka vårt konsumentforum där du hittar vanliga frågor och svar samt kan kontakta oss. Vill du reklamera en produkt kan du göra det genom vårt reklamationsformulär.